FJELLSMYKKE – NYTT SMYKKEMERKE FRÅ VÅR VESLE VERKSTAD

FJELLSMYKKE – MINIMALISTISKE KVARDAGSSMYKKER

12. mai lanserte me eit heilt nytt smykkemerke, som er eit resultat av eit samarbeid mellom meg Linn Sigrd Bratland og mine flinke assistenter på verkstaden her på Haukeli;  Ruzena Ovkiarikova og Stian Røkenes Christensen. me har i dette nye konseptet fokusert på smykker for kvardagen.

KVIFOR FJELLSMYKKER

Me bur midt i eit eldorado for friluftsliv og naturopplevelser, og bruker det for det det er vert. Eg er som veldig mange andre slik at eg henger på meg noko uansett. I dei fleste Norskproduserte smykker inklusiv mine eigne er det ikkje lagt mykje vekt på fuksjonalitet, brukervenlighet og pris. Me savner god design for kvardagen, som også er produsert i Norge. Smykker som fungerer på jobb, når ein henter i barnehagen, når ein sprin til bussen, eller svinger innom eit treningsstudio i lunsjen. Ja til og med om ein skal på fjelltur. 

Det seiste året har eg vore så heldig å ha to svært dyktige medhjelparar på verkstaden. Ruzena Ovkiarikova. Heilt nyutdanna frå kunsthøgskulen i Bratislava, og Stian Røkenes Christensen. Også heilt nyutdanna, men han frå same studiestad som meg sjølv Høgskulen i Sørøst avdeling Rauland.

Dei er til uvurderlig hjelp i framstillinga av mine eigne smykker, som i det seiste har hatt ein aukande etterspørsel, men eg følte det var litt missbruk av resurser å bruke dei kun til dette.  Dei har så mange talenter, og såleis kom ideen om å etablere eit eige merkenavn, der me alle tre kan vere like delaktige i heile prosessen. Frå ide til konseptbygging, design og markedsføring. Sidan me jobbar i denne vesle fjellbygda, og er alle knytt til fjellet på mange vis, følte me at navnet Fjellsmykker var eit bra navn og samlast under.

LSB LEVER VIDERE

Eg elskar dei litt ekstravagante ideane og har alltid jobba etter den filosofien at smykker skal vere som eit kunstverk. Det er noko me tek på oss for å uttrykke oss på eit vis, og funksjonalitet er underordna. Mitt eige smykkemerke LSB kjem framleis til å stå for særeigen og unik design, som skiller seg frå det meste andre på markedet. No blir det lettare å reindyrke dette, og så heller jobbe med det minimalistiske og brukervenlige innan Fjellsmykker.

NORWEGIAN MADE

I og med at me fokuserer på det minimalistiske og brukervenlige, har me også tenkt at desse smykkene skal vere eit rimeligere alternativ. Sjølv om mange velger å produsere slikt i lavkostland, vil me vere tro mot konseptet og resursene me allereie har. Me har ein vel fungerande verkstad, og me har kompentanse til å tilpasse designet slik at me kan effektivisere ein del utan å måtte flagge ut produksjonen. Litt nytt utstyr har me investert i, men det viktigaste er å tenke smart i utforminga slik at me kan ha mogleghet til å garantere at alle smykkene våre er Norskprodusert, men likevel til ein pris som er overkommeleg for dei fleste. Eg veit at det er mange som ikkje våger å bruke dei dyreste smykkene sine i kvardagen dersom dei har ein aktiv livsstil, fordi dei kanskje er redde for å miste dei. Me ønsker å gjere det mogleg å velge kortreiste smykker også til desse dagane, som det tross alt er flest av.

God fornøyelse !

teamwork

Om oss

Linn Sigrid Bratland kombinere gamle håndverksteknikker med en helt særegen bruk av emalje.

På verkstedet er det i dag to stykk som jobbar sammen med alt fra produksjonen til administrering. Det er Linn Sigrid Bratland som er grunnleggar, designer og sølvsmed med god hjelp fra Stian som er en dyktig håndverker full av praktiske løsninger.

Sammen utgjør de det som er Linn Sigrid Bratland sitt verksted i dag.

Følg oss på Instagram

 

Lsb Smykke AS
Org nr 924 528 028
© 2016 Linn Sigrid Bratland.
All Rights Reserved.
Nettbutikkleverandør: Shopping Norge
Shopping cart
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping
0