TANKAR BAK SMYKKESERIEN FUNDAMENT

Fundament Kube ring

FUNDAMENT

Min heim er ein gamalt bygning, konstruert som dei fleste gamle trehus i mitt distrikk i lafteteknikk. I gamledagar vart ikkje teknikken i seg verdsett som estetisk vakker, og vart gjøymt under lag av panel og tapet dersom du hadde råd til det. Men no verdset me estetikken i konstruksjonen og foretrekker å la dei lafta husa og hyttene stå utan dekor eller dekke av noko slag.

Når eg lagar smykker er det mange stadier, som på kvart sitt vis er så fine, men som aldri vert vist til brukaren. Når ein jobber som smykkedesigner er det veldig ofte slik at du fokuserer på ein eller annan dekor eller form som du ønsker å framheve. Konstruksjonen av smykke er kun der for å syne dette best mogleg, og vanlegvis ikkje gjeven nokon oppmerksomhet, sjølv om den er viktig for heilheten i designet.

Så på same måte som me stripper bygninger for panel og tapet og finn den vakre rå estetikken i bygningskonstruksjonen. Ville eg med denne serien syne den rå og funksjonelle estetiske verdien i eit smykkes konstruksjon.

Fundament blei slik ein minimalistisk unisex serie, basert på dei enkle formene i tidlege stadier av eit smykke. Fokuset på materialets skjønnhet og egenskaper strippa for dekor og dominerande form gjer smykka enkle å bruke som kvardagssmykker. Formene er gjeven av smiteknikken, det vil sei at dei er modellert ved hjelp av hamar, og dei er difor like ein del enkle smidde gamle bruksgjenstander, som til dømes nagler. Nagler er håndsmidde spiker, som var vanleg å bruke før dei maskinproduserte spikrene og skruene me kjenner i dag. Dei som har dreve med hest kjenner nokk att formen i hestesaumen. “spikrene” som ein fester hesteskoen til hoven med. Dei er laga på akkurat same måten, men i jern.

Kolleksjonen er tilgjengelig i lyst sølv og oksydert sølv. Gull på bestilling.

Fundament, minimalistisk, ny smykkeserie, unisex

Om oss

Linn Sigrid Bratland kombinere gamle håndverksteknikker med en helt særegen bruk av emalje.

På verkstedet er det i dag to stykk som jobbar sammen med alt fra produksjonen til administrering. Det er Linn Sigrid Bratland som er grunnleggar, designer og sølvsmed med god hjelp fra Stian som er en dyktig håndverker full av praktiske løsninger.

Sammen utgjør de det som er Linn Sigrid Bratland sitt verksted i dag.

Følg oss på Instagram

 

Lsb Smykke AS
Org nr 924 528 028
© 2016 Linn Sigrid Bratland.
All Rights Reserved.
Nettbutikkleverandør: Shopping Norge
Shopping cart
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping
0